Comité 'Hulhuizen 200' organiseert en nodigt u graag uit voor de lezing: De geschiedenis van Hulhuizen door de Historische kring Gente.

 01 March
 Hulhuizen Aan de Waal
 Munnikhofsestraat - 6691HH - Hulhuizen - Netherlands
 Hulhuizen Aan de Waal
Comité 'Hulhuizen 200' organiseert en nodigt u graag uit voor de lezing: De geschiedenis van Hulhuizen door de Historische kring Gente.
Het comité Hulhuizen 200 organiseert en nodigt u uit: Op 1 maart 2017 zal er in samenwerking met zaal 'Concordia' en de Historische kring Gente een lezing plaats gaan vinden. Deze lezing zal geheel worden gewijd aan de geschiedenis van Hulhuizen. De reden hiervan is het aankomende jubileum van het officiële 200 jarige Nederlandse bestaan van Hulhuizen. Deze spreker op deze bijzondere lezing zal zijn Dhr Geert Visser. Op 1 maart 1817 is de Heerlijkheid Hulhuizen definitief ingedeeld bij de Nederlandse gemeente Gendt. Voorheen was het Duits grondgebied, behorende bij de gronden van de hertog van Kleef. De lezing zal veel duidelijkheid geven over de geschiedenis van de Heerlijkheid Hulhuizen en zal interessant zijn voor bewoners, oud bewoners en iedereen die enigszins raakvlakken heeft met de Heerlijkheid Hulhuizen. Er zal onder andere worden gesproken over het kasteel van Hulhuizen, de geografische ligging en de bewegingen van de waal, de bebouwing, de bevolking en er zullen nog veel meer zaken de revue passeren. Zet 1 Maart 2017 alvast in uw agenda. We hopen op een grote opkomst. Meer nieuws van het Comité 'Hulhuizen 200': Vanwege het feit dat het 200 jarige jubileum van Hulhuizen aanstaande is, is er een groep enthousiastelingen bezig om een reünie-achtig feest te organiseren voor alle inwoners, oud inwoners en verdere belangstellenden. Als er mensen zijn met ideeën, laat dan van je horen. We staan open voor alle feedback en ideeën. Mail naar hulhuizen200@gmail.com of via Facebook: Hulhuizen aan de Waal. Meer info hierover volgt t.z.t.

More Events In Hulhuizen