СПАСИТЕЛ 2015

 29 May
 Ezero Mladost
  - 1400 - Veles - Macedonia
 Angel Panovski
MACEDONIAN RESCUER во партнерство со International Surf Lifesaving Association и во соработка со Royal Aqua Management го организира вториот Интернационален курс за спасување на отворени води кој ќе се одржи од 29-31 Мај 2015 на езерото Младост во Велес. ПОКАНЕТИ СЕ СИТЕ. Може да се пријават сите кои имаат полни 17 години без разлика во кој град или држава живеат. Бројот на кандидати е ограничен. Обуката ќе ја изведуваат инструктори од МАКЕДОНСКИ СПАСИТЕЛ и инструктори од САД, а оние што успешно ќе ја поминат обуката ќе се стекнат со професионални сертификати издадени од International Surf Lifesaving Association. За таа цел потенцијалните кандидати треба да бидат во добра психофизичка и кондициска форма, да можат да испливаат 500м краул непрекинато, да можат да истрчаат 1200м и со себе да понесат лекарско уверение за својата психофизичка и здравствена состојба со која ќе докажат дека можат да ги издржат сите физички и кондициски предизвици кои ги очекуваат за време на обуката. Оваа година можат да се пријават кандидати и од други држави. Се гледаме таму. СПАСИТЕЛЕН ПОЗДРАВ линк за пријавување https://docs.google.com/forms/d/1PetyN8MWxlWsxaW3N7uwciv28HWGQ4MDd9cPAW10ZtI/viewform

More Events In Veles

 29 October, Saturday
 Veles
 06 November, Sunday
 Veles
 05 November, Saturday
 Veles
 22 October, Saturday
 Veles