ЉУБОВ 1-0 НАСИЛСТВО

 16 May
 Kapan An, Stara Carsija
  - 1000 - Skopje - Macedonia
 Dimovska Klimentina
Ако среќата е единственото нешто кое кога се дели- расте, тогаш на неа ѝ недостига само верување и надеж дека така заедно тие ќе бидат ко лепило кое ќе нѐ спои сите нас заедно и ќе нѐ одведе во една бесконечност каде ние ќе почнеме, а некој ќе продолжи и ќе го доигра натпреварот до крај. За сите оние кои претходно и одново ја поддржуваат оваа иницијатива, мажи и жени, стари и млади, по душа- хуманитарци, а во срцето дух- расположен за да ја добие оваа победа без борба и без да нанесе болка, Клубот на Млади на ООЦК Кисела Вода Ве поканува на целовечерен музички настан на 16 мај, сабота, во Капан Ан, на кој ќе нѐ дружат и забавуваат: * HyperTech * FUNK SHUI * SLIDE * Теа Шалдева * Мирко Попов Последна вечер, но само за првиот натпревар во кој љубовта го "тепа" семејното насилство 1-0! ** Влезниците се по симболична цена од 100 денари, а собраните средства ќе бидат наменети за жените- жртви на семејно насилство. ** ------------------------------------------------------------------------------- Програмата Црвен крст во Акција- Промоција на Хумани Вредности (ЦКА-ПХВ) веќе 16 години претставува национална алатка за привлекување и задржување на волонтери во Црвениот крст. Истата се имплементира во сите Општински организации на Црвен крст и на годишно ниво обучува околу 1200 младинци, потенцијални волонтери во организацијата. Младите добиваат обука за вредностите на Црвениот крст, учат за културата како систем од вредности, за културата на дијалог како основен предуслов за градење на интеркултурно опшество. Младите во текот на овие обуки добиваат и практични знаења како да изработуваат мали проекти за добробит на заедницата во којашто живеат, а при тоа се охрабрени да ги користат сопствените капацитети за изработка на проектите преку кои помагаат на ранливото население. Во текот на цилкусот 2013/2014 обуката ја поминаа 1276 младинци, 1153 од нив изработија рекорден број на 210 мали проекти за добробит на заедниците во коишто живеат. Преку овие проекти тие помогнаа и поддржаа 4055 лица од различни ранливи категории, вложувајќи 30 838 волонтерски часови. Имплементацијата на програмата Црвен крст во Акција- Промоција на Хумани Вредности (ЦКА-ПХВ) оваа година беше овозможена со поддршка на Норвешка Амбасада од Србија.

More Events In Skopje